Sürdürülebilir İnşaat Malzemeleri Terimler Sözlüğü

    165
    • Version
    • Download 8
    • File Size 4.00 KB
    • File Count 1
    • Create Date 20/03/2020
    • Last Updated 23/03/2020

    Sürdürülebilir İnşaat Malzemeleri Terimler Sözlüğü

    Dünya'da ve ülkemizde giderek önem kazanan sürdürülebilirlik anlayışı, kendi içinde birçok yabancı terimleri beraberinde getirmiştir. Bilim-teknolojideki alanndaki gelişmeler devam ettikçe birçok terim daha ortaya çımaya devam edecektir. Kullanılan İngilizce teknik terimlerin tam olarak Türkçe karşılığının bilinememesi ise zaman zaman zorluklar yaşanmasına sebep olmaktadır.

    Bu bakımdan değerlendirildiğinde, gün geçtikçe önemi daha da artacak bir konunun, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından ele alınması ve bir kılavuz ortaya çıkarılması sektörde, hem yurtiçinde daha anlaşılır bir dil kullanılarak, tanımlamalar yapmayı hem de gelişmekte olan sürdürülebilir malzeme ve yapı sektörüne verilen önemi ifade etmektedir.

    Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan çalışma, ilk olarak Ağustos 2015 tarihinde yayımlanırken, Mart 2018'de ise genişletilmiş baskısı, Ekim 2019 da güncellenmiş ikinci baskısı yayımlandı. Sözlükte madde adları İngilizce karşılıkları ile birlikte verilmiş.

    İmsad resmî web sitesinden ücretsiz olarak edinilebilir.

    İlk baskı (Ağustos 2015)
    https://www.imsad.org/Uploads/Files/Sozluk%2010X20cm_bask%C4%B1_kck.pdf

    Genişletilmiş ikinci baskı (Mart 2018)
    https://www.imsad.org/Uploads/Files/Surdurulebilir_Terimler_Sozlugu_Genisletilmis_Baski_2018.pdf

    Güncellenmiş ikinci baskı (Ekim 2019)

    http://www.imsad.org/Uploads/Files/Sozluk_Ekim2019_web.pdf