BIM Terimleri Sözlüğü Yayımlandı

1169

BIMe Initiative (bimexcellence.org) tarafından hazırlanan BIM Dictionary, internet üzerinden ücretsiz olarak erişilebilen (bimdictionary.com) ve Yapı Bilgi Modellemesi – BIM ile ilgili 100’den fazla terime; tanım, kısaltma ve eş anlamları ile yer veren açık bir kaynaklı bir sözlük.

Gönüllü destekçilerin katkılarıyla birçok dile çevrilmiş olan BIM Dictionary, ilk defa Türkçede basılı olarak yayımlandı.

Editörlüğünü Dr. Bilal Succar’ın, yardımcı editörlüğünü Dr. Marzia Bolpagni’nin üstlendiği; Doç. Dr. Ümit Işıkdağ, Y. Mimar Burcu Esen Barutçu, Y. Mimar Dursun Furkan Çapkın’ın Türkçeye çevirdiği BIM Terimleri Sözlüğü toplam 3 ciltten oluşuyor.

BIM Terimleri Sözlüğü I” başlıklı ilk cildi, Prof. Dr. Salih Ofluoğlu’nun önsözü ile b. kitap’tan (Binat İletişim & Danışmanlık) çıktı.

Kitapçığa 31 Mayıs 2019’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrasya BIM Forumu-EBF 2019‘da veya VitrA’nın dönem boyunca üniversitelerde düzenleyeceği Kampüs etkinliklerinde ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Binat Danışmanlık