Giyilebilir Teknoloji İnşaat Sektöründe İş Gücünü Dijital Hale Getiriyor

1397

Dubai merkezli bir teknoloji şirketi olan WakeCap, her bir çalışanın bulunduğu yere ve faaliyetlere gerçek zamanlı, bulut tabanlı görünürlük sağlamak için standart inşaat kasklarına eklenebilecek bir güvenlik ve izleme cihazı geliştirdi. Bu cihaz ayrıca çalışanlar için tehlikeleri yerinde bildirmeleri ve kolay tahliye uyarıları almaları için iki yönlü bir uyarı sistemi de sağlayabiliyor.

“İşgücünün sayısallaştırılması zorluğunun üstesinden gelmek için ilk giyilebilir ürün” olduğu iddiasıyla tanıtılan WakeCap, sahadaki malzeme ve ekipmanların takibi için de kullanılabilir.

Cihazın bir diğer özelliği, ısı sensörleri sayesinde özellikle yaz sezonunda çalışanların ısı stresini yönetmelerine yardımcı olacak canlı bir ısı haritası sunmasıdır.

Cihaz ile ilgilenen Orta Doğu müteahhitlerinden CCC (China State Construction Engineering) isimli yüklenici şirket, toplam 400’den fazla işçisinin iş sahası görünürlüğünü elde etmeyi, iletişim ve yaralanma olaylarına müdahale sürelerini iyileştirmeyi ve çalışanların katılımı, konumu ve proje ilerlemesi hakkında veri toplamaya harcanan zamanı azaltmayı hedefleyerek WakeCap ile stratejik ortaklık kurdu.

CCC’den Aref Boualwan, “Dubai’deki en büyük inşaat şirketi olarak, temel odak noktalarımızdan biri de güvenlik. Ürün hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğumuz için, üretkenlik ve genel giderlerin azaltılması üzerindeki etkilerini ciddi şekilde etkilediğini fark ettik, bu yüzden WakeCap ​​ile bir pilot uygulama başlatmaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

WakeCap’in CEO’su ve kurucusu Hassan Albalawi ise şunları söyledi: “İnşaat sektöründe bir çok inovasyon gerçekleşiyor, ancak az sayıda ekip, iş gücü maliyetlerini kontrol etmek ve eksik güvenlik önlemlerini iyileştirmek için mega-dinamik saha operasyonları ile uğraşıyor. . WakeCap’te tamamen dijital, otomatik ve bağlantılı bir şantiye tasarladık. CCC ile başlattığımız pilot uygulama ile WakeCap’i Dubai’deki en önemli projelerinden birinde, şantiye şefleri ve şirket yönetiminin, işçilerin işyerinde nerede olduklarını görebilecek ve gerçek zamanlı olarak güvenlikle ilgili herhangi konuda uyarı alabilecekler. Bu görünürlük seviyesi ve eyleme geçirilebilir veriler, güvenliğin proaktif olarak geliştirilmesine, çalışanların korunmasında ve daha fazla üretkenliğe ulaşılmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak:

http://www.bimplus.co.uk/news/construction-hat-tech/