Avusturalya’da BIM Zorunluluğu Getiriliyor

834

Avustralya’nın Queensland eyaletinde hükümet, 50 milyon dolardan büyük bütçeli kamu altyapı projeleri için BIM kullanımını zorunlu hale getiren bir değişikliği kabul etti. Söz konusu değişiklik 1 Temmuz 2019’da yürürlüğe girecek.

Queensland hükümeti, 2016 yılı Mart ayında devlet altyapı planını sunarken, BIM kullanımının önemine de değinmiş ve tüm büyük projelere, yıllık sermaye programına uygulanmasının faydalarını belirterek BIM’in etkin kullanımının destekleneceğini belirtmişti.

Kabul edilen bu yasa değişikliği ile Avusturalya’da BIM’in özellikle altyapı uygulamaları açısından önemi kabul edilmiş ve tüm inşaat sektörü açısından verimliliği artıracağı düşüncesiyle destekleneceği belirtilmiştir.

Hükümetlerin bu yasa değişikliği gibi kararlar alması cesurca hareket edebilmelerine bağlıdır. Avustralya, bu nedenle, bu dönüm noktasına ulaşmış ülkeler arasındaki yerini almıştır.

Kaynak:

https://abcdblog.typepad.com/abcd/2018/12/officiel-bim-obligatoire-pour-les-projets-publics-dinfrastructure-de-plus-de-50-millions-dans-le-queensland.html

 

Avusturalya BIM Politikası için:

http://www.dsdmip.qld.gov.au/resources/guideline/infrastructure/bim-principles.pdf