Tridify Convert, BIM’i Sanal Modele Dönüştürme Yazılımı

780

AEC endüstrisi için otomasyon ürünleri sunan bir yazılım firması olan Tridify, Unity Technologies ile birlikte Tridify Convert adlı yazılımı geliştirdi.

Bu yeni yazılım ile AEC tasarımcılarının, mimarların ve mühendislerin daha az hatayla daha hızlı sanal modeller oluşturmalarının sağlanabileceği iddia ediliyor.

Tridify Convert, 3D BIM CAD verilerinin Unity platformuna gerçek zamanlı olarak dönüştürülmesini sağlayan otomatik ölçeklenebilir bir BIM bulut hizmetidir. Proje boyutuna bakılmaksızın UV haritalı ve optimize edilmiş modeller sunuyor.

Yazılım, kullanıcıların, BIM ve 3D CAD dosyalarını (Autodesk Revit, ArchiCAD, vb.) tüm BIM verilerini eksiksiz olarak, üstelik saatler değil dakikalar içinde, Unity platformuna aktarmalarını sağlıyor.

Tridify Convert’in ilk kullanıcıları önemli ölçüde zaman tasarrufu sağladılar. Örneğin, Sidney’de, Billard Leece Partnership isimli firmanın BIM Müdürü Adrian Esdaile, tecrübesini şu şekilde aktarıyor:

“125.000 metrekarelik bir hastane projesinde Tridify Convert ile çalıştık, BIM modelini tüm verileriyle birlikte Unity ortamına aktardık. Haftalar sürmek yerine, otomatik dönüşüm birkaç dakika sürdü ve veriler artık Unity’de mevcut olduğundan, gelişmiş arama işlevi tüm nesneleri birkaç tıklamayla harmanlayabileceğimiz anlamına geliyordu. Tridify Convert ile çalışmak, sadece iş akışımızı hızlandırmakla kalmaz, başka projeler ve tasarım çalışmalarına da zaman ayırmamızı sağlar.”

http://www.bimplus.co.uk/news/new-software-saves-time-converting-bims-virtual-mo/