Antwerp Liman Evi

0
744

İnşaat Başlama Tarihi: Eylül 2012
Tamamlanma: Eylül 2016

Brüt İç mekân Alanı: 20,800m²
İnşaat Maliyeti :€55 milyon
m² başına inşaat maliyeti: €2,644
Mimari: Zaha Hadid Architects 
Yönetici Mimar ve Maliyet Danışmanı: Bureau Bouwtechniek 
İşveren: Port of Antwerp 
Statik Mühendisi: Studieburo Mouton
Mekanik Elektrik Danışmanı : Ingenium Nv
Akustik Mühendisi: Daidalos Peutz
Restorasyon Danışmanı: Origin
Yangın Koruma : EPC
Ana Müteahhit :  Interbuild 
Çelik Yüklenicisi  Victor Buyck Steel Construction  
Cephe Yüklenicisi: Groven+

Belçika’nın Anvers şehrinde bulunan limanın yönetim binası olarak kullanılan Antwerp Liman Evi, yaklaşık 500 çalışanın işyeri olmanın ötesinde Anvers limanının dinamik, iddialı ve yenilikçi karakterini sembolize ediyor. Ayrıca, Anvers liman topluluğunun uluslararası bağlantıları açısından bir buluşma yeri olarak da işlev görüyor.

2012 yılında, mimar Zaha Hadid tarafından projesine başlanan yapı, eski itfaiye merkezinin yenilenmesi ve üzerine yaklaşık 1500 tonluk yeni bir bina inşa edilmesinden oluşuyor. Yeni binanın iskeleti 6 büyük prefabrik parça halinde tekneyle getirildi. Bu yeni bina cepheleri, hafifçe dönen ve yansımada sürekli bir değişiklik sağlayan cam üçgenlerden oluşuyor.

Liman Evi, 15.500 m² büyüklüğünde yerüstü yüzeyine ve 11.750 m² büyüklüğünde bir yeraltı yüzeyine sahip. Çarpıcı ve son derece çağdaş cam yapısıyla Liman Evi, 21. yüzyılın liman yapısı için güzel bir örnek teşkil ediyor. Geleceğe hazır bir liman.

Yönetici mimar ve maliyet danışmanı, Bureau Bouwtechniek, cephe tasarımında önemli katkılar sağlamıştır. Bureau Bouwtechniek , Zaha Hadidin orijinal tasarımını BIM kullanarak, bütçeye uygun ve teknik anlamda uygulanabilir hale getirmiştir. BIM modeli, grafik uygulaması ve cam cephelerin sunumu Revit Architecture yazılımı ile geliştirilmiştir.

BB ekibi Revit’te, mimarın estetik unsurlarını etkilemeden bu tür karmaşık geometrilerin çizilmesine ve modellenmesine izin veren çalışma yöntemleri geliştirmeyi başarmıştır.

Proje yapılışına dair zaman geçişli kısımlarda içeren proje videosu: