Revit ile Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

260

-Dosyaları açarken, çift tıklayarak açmak yerine, Revit’in Open /Aç bölümünden dosyanızı açın. Bu yöntem dosyaların daha hızlı açılmasını sağlayacaktır.

-Revit uyarılarını en azda tutmaya çalışın, biriktirmeden çözün.

Central dosyalarda çalışırken, dikkatli olun. Her zaman local dosya açtığınızdan emin olun. Dosyaları taşımayın, kopyalamayın, dosyanın adını değiştirmeyin.

-Aynı dosyada, çok sayıda kişinin birlikte çalışmasını organize edin. Önemli değişiklikler için, dikkat edilmesi gereken konular için, Revit’in açılışında (startup ekranında) gerekli notları alın.

-Projenin safhasına göre modeller, family ler kullanın. Modellerinizi olabildiğince basit oluşturun.

-Revit aracında uzun süre çalıştıkça, bilgisayar önbelleği dolacaktır. Arada bir Revit’i kapatıp açmak, imkan varsa bilgisayarı yeniden başlatmak faydalı olacaktır.

Revit görünüm performansı için, Shadows özelliği, çalışırken yavaş hareket etmenize sebep olacaktır. Gerekmedikçe kullanmayın.

-Revit aracında, family ler olmazsa olmazlardır. Yeni bir projeye başlarken gerekecek olan, kat işareti, kesit işareti, görünüm işareti vb. pek çok sembol de birer family dir. Bunları aramakla zaman kaybetmemek için, template (şablon) dosyaları oluşturun. Sıklıkla kullanılan modelleri şablona ekleyin.

-Revit’te nesneleri sürükleyerek hareket ettirebilirsiniz. Kalabalık nesneleri hareket ettirirken sürüklemek yerine, MOVE komutunu ile taşıyın.

-Gerekmedikçe, nesneleri birbirine bağlama, (kilit) özelliğini kullanmayın. Bu modelininiz yavaşlamasına sebep olacaktır.

-Uzun süreli çalıştığınız dosyaları, haftada bir ya da iki defa sıkıştırın.

-CAD çizimleri minimumda tutun, gerekmedikçe kullanmayın.

-Çok fazla görünüm açmayın, kullanılmayanları, çalışma görünümleri işleri bitince silin.

-Görünüm şablonlarını kullanın. (View Templates)

-Görünüm ayarlarını düzenlemek için, tek tek görünümlerde dolaşmak yerine, Schedule lerden faydalanmayı deneyin.

-Olabildiğince az grup oluşturun (GROUP) Gruplarda bir değişiklik yapıldığında, tün gruplar değişeceği için, işlem süresi uzayacaktır. Grupları, çok fazla model içerecek şekilde oluşturmak yerine parçalayın.

-Modelde In-Place family yerine, olabildiğince rfa. uzantılı family leri kullanın.

-Revit’e eklenen imajlar, dosyanın gereksiz büyümesine sebep olabilir. İmaj boyutlarını düzenleyin.

-Render sonuçlarını, revit dosyasında saklamak yerine, export ederek kaydedin.

-İhtiyaç duymadığınız zamanlarda, linkli dosyaları UNLOAD edin.

-Konumunun kayması kritik olan nesneleri, yanlışlık kayabilecek nesneleri ( cad linkeler , aks lar) PIN lemeyi unutmayın.

-Revit dosyasına alacağınız CAD dosyaları temiz ve düzenli olduğundan emin olun. Fazla layerlar, block lar, 3 boyutlu nesneler olmamasına dikkat edin.

-Revit dosya boyutunu kontrol altında tutun. 200 MB geçirmemeye dikkat edin. Geçmesi durumlarında dosyanızı parçalayın.

-Modelin nasıl parçalanacağının, proje başlangıcında kararlaştırılması ve ona göre sistem oluşturulması faydalı olacaktır. Proje başlangıcın da bu konuyu değerlendirin.

-IFC dosyalarını projenize eklerken, INSERT / LICK IFC bölümünden ekleyin. (Ayrı bir Revit dosyası oluşturup, o dosyayı linklemeyin.)

-CAD çizimlerini Revit dosyasında patlatmayın.

-Dosyanızı ara ara temizlemeyi, PURGE etmeyi unutmayın. -Model çizgileri sıklıkla diğer çizgiler ile karışabilmektedir. Model çizgilerini gerektikçe kullanın, model çizgileri yerine detay çizgilerini (Detail Line) tercih edin.

-Kullanmadığınız Eklentileri (Add-ons) kaldırın.

Design Options özelliğini minimumda kullanın.

Family oluşturken gereksiz parametrelerden kaçının. Void sayısını olabildiğince azaltın.

Section Box ile çalışmaya alışın. Komple 3d görünümde çalışmak yerine, ilgili alanı Section Box ile küçülterek çalışmanız ciddi anlamda hız kazandıracaktır. Nesneleri seçtiğinizde aktif olan, Selection Box seçeneği ile Section Box’lı görünüm hızlıca geçiş sağlayabilirsiniz.