BIM, Akıllı Binalara Değer Katıyor

529

Navigant Research isimli araştırma kuruluşunca yayınlanan yeni bir rapor, bina bilgi modellemesinin (BIM) akıllı binalara nasıl değer kattığını inceliyor.

Rapora göre, BIM, standart binaların akıllı binalara dönüşümünü hızlandırmanın yanı sıra akıllı şehirlerin, akıllı altyapının ve Enerji Bulutu’nun gelişimini de ilerletmeye yardımcı olabilir.

Navigant Research’ün araştırma analisti Tom Machinchick konuyu şu şekilde çzetliyor: “Akıllı bina teknolojilerinin temeli veridir ve sonuçta daha iyi bilgidir. Bir binanın tüm yönlerini dijital olarak belgelendirmek ve birleştirmek, inşa sürecinin her aşamasına değer katar.”

Rapora göre, BIM’in en dönüştürücü yanı, Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi karmaşık yeni teknolojilerin modellenmesi ve uygulanmasında ve şehir altyapıları, hizmet şebekeleri, ulaşım ağları ve ortaya çıkan Enerji Bulutu’nda kendini gösteriyor.

BIM ayrıca bina sahiplerinin, şehir sakinlerinin ve işletmelerin geniş bir pazar ve bileşen yelpazesinde katma değerli hizmetler sağlamak için bütüncül bir şekilde koordine edilmesine olanak tanıyor.

“BIM Akıllı Binalara Nasıl Değer Katıyor” raporu, erken dönemde BIM’in benimsenmesinin binanın yaşam döngüsü boyunca nasıl değer yarattığını araştırmakta ve akıllı şehirlerin ve Enerji Bulutu’nun gelişimini nasıl desteklediğini tartışmaktadır.

İngilizce yayınlanan rapora ulaşmak için:

https://www.navigantresearch.com/reports/how-bim-adds-value-to-intelligent-buildings