BIMcollab, BIM Veri Çıkarma ve Paylaşımı Güncellemesi

123

BIMcollab, kullanıcıların BIM modellerinden bilgi alma ve paylaşma yöntemlerini iyileştirerek BIM odaklı sorun yönetimi ve model doğrulama araçlarını güncelledi.

Masaüstü aracı BIMcollab Zoom‘a eklenen yeni Listeler’ özelliği, çoğu BIM aracının sağladığı standart özellik listelerini genişletiyor.

Eklenen bu özellik ile veri alanlarının filtreler, sütunlar, satırlar ve değerler arasında sürüklenip bırakılabildiği Excel benzeri özet tabloları kullanılarak sonuçların etkileşimli bir şekilde ve tek bir bakışta 3D olarak görüntülenmesi sağlanmaktadır.

Daha sonra söz konusu listeler BIMcollab Cloud aracılığıyla, proje ekibindeki diğer BIMcollab Zoom kullanıcılarıyla paylaşılabilir ve görüntülenebilir veya PDF, XLS veya CSV’ye aktarılabilir. Microsoft Power BI‘a doğrudan bağlantı sayesinde gelişmiş raporlama da daha kolay hale getirilmiştir.

BIMcollab Zoom’un söz konusu güncellemesi ile BIMcollab Cloud kullanılarak model ve klasör yapıları dahil proje kurulumlarını paylaşma özelliği, modellerin daha hızlı bir şekilde yüklenebilmesi de dahil olmak üzere birçok iyileştirme kullanıcılara sunulmuştur. Ayrıca BIMcollab’ın Vixel ile gerçekleştirdiği ortaklık ile, kullanıcıların bulut tabanlı sanal ortamda 3D modeller üzerinde birlikte çalışabileceği bir platform olan Vrex’e bağlantı kurulmuş; yine Xinaps ile kurulan ortaklık ile de bulut üzerinde sorun yönetimi ve model denetimini sağlamak üzere geliştirilen Verifi3D’ye erişim sağlanmıştır.

Kaynak