BASF Firması BIM Alanına Yatırım Yapmaya Başladı

804

BASF, merkezi Almanya’da bulunan, 6500 civarı çalışanı ile küresel ölçekte faaliyet gösteren, yıllık yaklaşık 2.4 milyar Euro satış büyüklüğüne sahip bir şirketler grubu.

Yapı kimyasalları üreten BASF, inşaat sektörünün sanal tasarım potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Yapı Bilgi Modelleme (BIM) kullanımı için gerekli dijital içerik, eğitim materyalleri ve koordinasyon araçları üretmeye başladıklarını duyurdu.

Bunun için kendi bünyesinde Global Sanal Tasarım ve İnşaat Merkezini faaliyete geçiren BASF Firması bu merkez üzerinden BIM dijital içeriğinin yanı sıra ürün seçimini, özelliklerini ve kullanımını destekleyen dijital inşaat araçları sunmaya başladı.

200’den fazla BIM nesnesi ve 400’den fazla Revit modeliyle BASF, yapı kimyasalları endüstrisinde en büyük BIM portföyüne sahip olduğunu ifade ediyor.

Bu dijital çözümlere BASF markaları olan Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme and Senergy üzerinden ve ondan fazla dilde erişilebiliyor. BASF önümüzdeki yıllarda inşaat uzmanlarına daha fazla değer sağlamak için yatırımlarını artıracağını ve yeni ürün segmentlerine ve sanayi sektörlerine yayılmaya devam edeceğini belirtiyor.

Firma yetkililerinden Ralf Spettmann konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde açıklıyor:

“Günümüzde inşaat sektörü açısından dijitalleşmenin etkisi eskiye nazaran çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu nedenle sektördeki iş ortaklarımız ve paydaşlarımız için tercih edilen bir ortak olmak amacıyla bu alana yatırım yapıyoruz. Yeni Sanal Tasarım ve İnşaat Merkezimiz, teknik özelliklere ve kullanıcı araçlarına en geniş BIM nesneleri yelpazesinden erişim sağlayarak, dijital uygulamaları benimseyen inşaat profesyonellerini desteklemek için ideal bir yoldur. Dijital içeriğimizin avantajı, sektöre yenilikçi ve sürdürülebilir portföyümüze erken ve kolay erişime izin veren ileri kimyaya dayalı ürünleri ve çözümleri temsil etmesidir.”

BIM alanından dijital içerik oluşturması, kalite kontrol ve bakım için bir iç standart geliştirmesi açısından uluslararası ölçekte bunu yapan ilk yapı kimyasalları sağlayıcısı olduğunu belirten BASF, yaptıkları bu çalışmanın İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI), BIM Forumu, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA), Amerikan Beton Enstitüsü (ACI), Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) ve diğer kaynakları içeren mevcut küresel standartlardan en iyi uygulamalarına dayandığını ifade etmektedir.

Firma sitesinde, BIM ile ilgili bazı soruları cevaplayan videolar, eğitim materyalleri ve ürün kullanımlarını anlatan online planlama araçları mevcut.

Firma sayfa bağlantısı:

http://virtual-design.basf.com/