İnşaatta Geri Dönüşümde Yapay Zekaya Sahip Robotların Kullanımı

647

Amerika’dan AMP Robotics firması ile Japonya’dan Ryohshin firmaları, yapıların yıkım işleminden sonra geri dönüştürülecek malzemeleri seçecek ve yapay zeka teknoloji ile çalışan bir robot oluşturmak için yeni bir ortaklık kurdular.

AI-Benkei” ve “AI-Musashi” olarak adlandırılan iki robotik sistem; metal, ahşap, elektronik ve beton dahil olmak üzere inşaat ve yıkım (C&D) döküntülerini tanıyabilecek, sıralayabilecek, istenenleri seçebilecek ve işleyebilecek.

Bu iki robotik sistemden AI-Benkei, 40 kg ağırlığındaki döküntüleri kaldırabilen ve saatte 25 metrik ton döküntü işleyebilen ağır hizmet tipi olarak tanıtılıyor.

AI-Musashi ise, dakikada 160 parça geri dönüştürülebilir malzeme toplayabilen ve saatte 10 metrik ton atık toplayabilen daha hızlı bir versiyon.

Görsel Kaynak: constructionexec.com

AMP Robotics, Neuron adlı yapay zeka teknolojilerini Japonya’daki robotik sistemlerde kullanmak için Ryohshin’e lisans verirken, AMP Kuzey Amerika’da satılması planlanan yeni bir AMP Cortex sistemi için Ryohshin ile geliştirilen teknolojiyi kullanacak.

AMP Robotik Genel Müdürü Matanya Horowitz çalışmalarını, “AI-Benkei ve AI-Musashi’nin AMP Neuron ile birleşimi, inşaat ve yıkım (C&D) işletmeleri için teknolojide ve verimlilikte büyük bir sıçramadır. Pazarın tepkisi konusunda heyecanlıyız ve kısa süre sonra Kuzey Amerika’da C&D için kendi yeni nesil AMP Cortex robot sistemimizi başlatacağız.” sözleriyle açıklıyor.